Lisbjerg


Arkæologiske udgravninger viser, at der for mere end 1.000 år siden lå en stor befæstet vikingeborg i området omkring Lisbjerg Kirke. Man antager at borgen har haft en vigtig administrativ funktion i datidens samfund – og nogle kilder tyder på, at Lisbjerg var sæde for biskoppen i Århus. Så i vikingetiden spillede Lisbjerg en meget betydningsfuld rolle i forhold  til nabobyen Århus.

Fremtidens Lisbjerg

I dag er Lisbjerg en lille landsby med knap 1000 indbyggere, og vi indtager en langt mindre betydningsfuld rolle, end vi gjorde i Vikingetiden. Og så alligevel… Der er nemlig store planer for Lisbjergs fremtid. Befolkningstallet t i Århus kommune stiger markant, og byrådet har besluttet at der i løbet af de næste 20-25 år skal ske en udvidelse af indbyggetallet i Lisbjerg med op til 25.000  personer.

For at realisere dette har man fra kommunens side gennemført en lang række tiltag. Området Vest for Randersvej er således udlagt til fremtidens boligområde, og de første boliger allerede er ved at blive opført. Der er endvidere blevet bygget en ny skole – og det er med i planerne, at der også skal etableres lokale indkøbsmuligheder.  Og endelig indvies den nye letbane i foråret 2017, så der bliver ment og hurtigt at komme frem og tilbage mellem Lisbjerg og Århus. Målet er at skabe en by, der kombinerer det bedste fra landsbyen fællesskab med det bedste fra storbyen.

Landsby tæt ved storbyen

Og hvad får man så, når man flytter til Lisbjerg?  Man får glæden ved at bo i en lille landsby i landlige omgivelser, der ligger i en kort afstand fra storbyen. Man får en smuk natur lige uden for døren – og hvor der fra toppen af bakken er en fantastisk udsigt ud over Egådalen, Egå Engsø, Århus bugt og  Mols bjerg. Man har let og kort afstand til en stor og frodig skov, hvor man alt efter temperament kan gå eller løbe nogle dejlige og afstressende ture. Og selv om byen ligger i landlige omgivelser er der let adgang til det overordnede vejnet med Djurslandsmotorvejen og E45 tæt ved.

Foreninger og fritidsliv

Den lokale beboerforening – Lisbjerg Beboerforening – arbejder på at skabe rammer for godt fælles miljø ved at afholde en række arrangementer i løbet af året- Beboerforeningen bestyrer også det lokale beboerhus, som man har mulighed for at leje til private fester.

Link til Lisbjerg Beboerforening