Vores nye skoleleder


Det er med fornøjelse at jeg får lov til at skrive til lstk.dk

Jeg hedder Martin Appel Loft og er ny skoleleder på Lisbjergskolen fra den 20. februar 2017. Jeg er så privilegeret, at være den som er blevet valgt og ansat til at videreføre det gode arbejde, som tidligere skoleleder Lars Wørts har arbejdet for gennem mange år.

Jeg er 44 år, gift med Susanne og familiefar til fire børn i alderen 10-17 år. Min skønne kone arbejder inden for skoleverdenen (på Risskov Skole) ligesom jeg. Det betyder, at der bliver talt meget skole, undervisning, dannelse, uddannelse og opdragelse rundt om køkkenbordet i vores hjem i Brabrand. Jeg brænder for at lave god skole og står i den gunstige situation, at Lisbjergskolen er et fællesskab med virkelig dygtige lærere, pædagoger, pedeller, køkkenfolk og kontormedarbejdere. Mit indtryk gennem det første halve år er skolen nyder god og stor opbakning fra forældre til børn på skolen. Der er generelt et godt samarbejde omkring børnene og de unge mennesker.

Lidt historie om mig. Jeg er opvokset i Brabrand, hvor mine forældre stadig bor i mit barndomshjem. Jeg selv bor også i Brabrand 5 minutters gang fra mine forældre.

Jeg blev uddannet folkeskolelærer tilbage i 1996 fra Aarhus Dag- og Aftenseminarium med linjefag i matematik og fysik/kemi. Jeg fik job lige efter seminarietiden på Gammelgaardsskolen i Åbyhøj, hvor jeg arbejdede indtil jeg blev ansat som viceskoleleder på Gedved Skole i Horsens tilbage i 2007. Jeg fandt hurtigt ud af, at ledelse (og det at være med til at bestemmer) var det helt rigtige for mig. Efter 4½ år som viceskoleleder var jeg klar til at tage springet til skoleleder. I januar 2012 startede jeg som skoleleder på Samsøgades Skole i Aarhus C, som skulle være min arbejdsplads i 5 år indtil jeg fandt vejen til Lisbjerg.

I min fritid bruger jeg en del tid i Brabrand IF, håndbold. Her er jeg håndboldtræner for en flok U10 drenge i alderen 9-10 år. Det er skønt og livsbekræftende at være en del af foreningslivet. Det har jeg været igennem hele min opvækst og bliver ved med det, så længe det er sjovt. Det bliver også til løbeture rundt om Brabrandsøen. En hverdag med relation til mange mennesker er det godt at løbe en tur med sig selv. Det giver tid til ro og tankevirksomhed samt fysisk velvære.

Jeg arbejder i folkeskolen, fordi jeg er drevet at være med til at opdrage og uddanne vores kommende generationer til fællesskab, social anstændighed og medborgerskab. Det er vigtigt for mig, at vores børn og unge bliver fagligt dygtige samtidig med at de er aktive deltagere i fælleskaber som skaber trivsel og engagement. ”Det at være faglig dygtig skaber trivsel” og ”trivsel skaber bedre forudsætninger for at blive faglig dytig”. Faglighed og trivsel er to sider af samme sag og skal ALTID ses i sammenhæng.

Jeg udtalte til Aarhus Stiftstidende i forbindelse med skiftet til Lisbjergskolen – at jeg er verdens heldigste mand med verdens bedste job. Sådan er det at være skoleleder, sådan er det at være en del af fællesskab i og omkring Lisbjergskolen. Det takket være alle de gode mennesker som er omkring mig. Det er jeg meget taknemlig for.

Med venlig hilsen

Martin Appel Loft

Skoleleder

Lisbjergskolen

Lisbjergskolen

Lisbjergvej 15

8200 Aarhus N

Tlf. dir.: 29204101

Mail: maral@aarhus.dk