Gl. Skejby


Runesten

Gl. Skejby er en hyggelig landsby i Århus N, ca. 4 km nord for midtbyen, og det tætteste du kommer på landsbymiljø i storbyen Århus.

Indbyggerne i Gl. Skejby er en blanding af børn, unge, ældre og gamle. De seneste år er præget af en større udskiftning og tilflytning af unge familier med børn, som heldigvis bliver boende i byen – men der er også meget erfarne “Gl. .Skejbyboere”, der har boet i byen i snart en menneskealder og nogle familier i flere generationer.

Landsbyen har ca. 110 husstande. På legepladsen, som vi kalder “hullet” spilles bold og petanque. I midten af byen ligger den smukke og romantiske kirke. Ikke så få unge mennesker fra hele Århus bliver hvert år viet i Gl. Skejby Kirke.

Gl. Skejby hører til Lisbjerg skoledistrikt. Lisbjerg Skolen ligger ca. 1,5 km væk, og er forbundet med cykelstier og tunnelforbindelser hele vejen. Desuden hentes og bringes byens børn med skolebus. Nærmeste sted at handle er LIDL.

Lige uden for døren er der busforbindelser til/fra Århus, med afgang/ankomst flere gange pr. time.

Byen har vi desuden Gl. Skejby Beboerforening. Bestyrelsen udgøres af frivillige fra byen, og foreningen har til formål at skabe aktiviteter på tværs af byens beboere, for at styrke det sociale sammenhold i byen.


Kalender

I kalenderen nedenfor vil du kunne finde informationer om kommende arrangementer i Gl. Skejby.

22. november 2018
  • Gl. Skejby banko

    22. november 2018 @ 19:00 - 21:00

    Få en hyggelig aften i Lisbjerg Beboerhus, Randersvej 384, Lisbjerg med dine naboer og vind spændende præmier. Arrangementet plejer at være en stor succes, og der er præmier målrettet både store og små – vind bl.a. juleanden eller et tilskud til årets juletræ.

    See more details